Honing rechts
Logo wespenbestrijding
youtube kanaal wespenbestrijding
Wespenbestrijding twitter
Bovenste balk wespenbestrijding
Bovenste balk wespenbestrijding

Wespenbestrijding

Vervolgpagina met artikelen en filmpjes over wespen, bijen, hoornaar en wespenbestrijding.Dit zijn enkele door ons gevonden kranten artikelen uit kranten en van internet deze bevatten nog enkele informatie over wespen , bijen en de hoornaar .
Toch kunnen deze artikelen in tegenspraak zijn met de informatie van onze site. Dit doordat niet alle hier geplaatste artikelen origineel zijn en dus niet door ons zijn bijgewerkt of gewijzigd.  We plaatsen deze op onze site omdat hier toch nog wat aangevulde informatie tussen kan zitten.
Ook staan hier enkele leuke filmpjes op over wespen.
2e pagina met Kranten artikelen en filmpjes over wespen en wespenbestrijding.
Meer wespen op komst door mooi weer.


Door de hoge temperaturen in het voorjaar zullen deze zomer waarschijnlijk meer wespen rondzoemen dan in andere jaren. Ook zullen de wespen een maand eerder de terrasjes teisteren dan normaal. Vanaf half juni komen de werksters vermoedelijk al naar buiten om zoetstoffen te zoeken. Dat heeft de Natuurkalender van de Nederlandse Wageningen Universiteit vrijdag bekend gemaakt. Dit jaar waren de wespen al vroeg in de weer. Zijn deze hinderlijke insecten gewoonlijk pas rond april waar te nemen, nu werden ze in februari al gesignaleerd. Het warme voorjaar is vooral gunstig voor de wespenkoninginnen. In die periode sterken ze aan na de winterrustperiode. Hoe beter het voorjaar, hoe sterker de koningin en hoe meer nageslacht. De koningin produceert ongeveer 125 dagen eitjes, waar larven uit voortkomen. Die groeien op tot werksters, die de nieuwe larven weer verzorgen. Zijn de larven op, dan zwerven de werksters uit over het land op zoek naar zoetigheid.
[WaarMaarRaar.nl]
OUD-BEIJERLAND - Wespenvangers en veel, heel veel water. Deze maatregelen hebben de overlast van de insecten beteugeld in het vakantie-timmerdorp bij het natuurgebied aan het Zalmpad in Oud-Beijerland.

Daar werden donderdag in korte tijd circa 45 kinderen door wespen gestoken. ,,Ontzettend vervelend,’’ noemt jongerenwerker Erik Legerstee de wespenoverlast. ,,Maar de kinderen lopen hier geen gevaar.’’
Provisorische wespenvangers, gemaakt van plastic colaflessen, hebben de overlast gisteren sterk verminderd. Met veel schoon water moesten de kinderen bovendien geregeld hun handen wassen en hun gezicht, als ze iets zoets hadden gedronken.
De wespenplaag is voor de organisatie geen reden geweest het timmerdorp vervroegd af te breken of de plaats in natuurgebied De Staart ter discussie te stellen. Volgens Legerstee zijn de stekende insecten dit jaar aangetrokken door het aangevoerde verse hout. De limonadedrankjes die de timmerjeugd nuttigt, maakte die belangstelling alleen maar groter. De wespen gingen pas steken, als ze door de kinderen werden verjaagd.
De EHBO’ers van het timmerdorp, dit jaar met ‘dierentuin’ als thema, hadden hun handen vol aan het behandelen (leegzuigen) van de wespensteken. De meeste kinderen werden maar één keer gestoken. Voor zover bekend, hoefde geen van hen naar de dokter. Gedurende twee dagen waren er driehonderd kinderen aan het werk. Ook Jeugdland in Strijen bleef niet gevrijwaard van stekende problemen. Daar werden in een week tijd veertig kinderen gestoken en behandeld.
[ad]